Inloggen

Senior Beleidsmedewerker

TOM02524
Meer details
Match criteria
  • Master
  • HTS
  • HBO

Ben jij onze nieuwe Senior Beleidsmedewerker?

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als beleidsadviseur op HR gebied. Je bent thuis in de laatste ontwikkelingen en innovaties in het HR werkveld. Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met vraagstukken op het gebied van arbo, gezondheid en vitaliteit. Je bent goed in het herkennen van de kern en verbanden in complexe vraagstukken en vaardig in het signaleren en analyseren van problemen en ontwikkelingen waarbij je durft door te vragen als zaken niet duidelijk zijn. Je bent politiek-bestuurlijk sensitief, omgevingsbewust en beweegt je soepel in het (inter)departementale en rijksbrede P&O-speelveld.

Over de functie Senior Beleidsmedewerker

Wil jij werken bij de bekendste en meest aantrekkelijke werkgever van het jaar in de non-profit sector? Krijg jij energie van het met ons verder ontwikkelen én realiseren van P&O beleid voor een alle VWS-medewerkers die zich met hart en ziel inzetten voor een gezond Nederland? Heb jij hierbij specifiek oog voor de gezondheid en vitaliteit van deze medewerkers? Dan is de functie van senior beleidsadviseur P&O waarin je tevens de rol van strategisch preventiemedewerker vervult bij het team Beleid en Implementatie van de afdeling P&O van VWS iets voor jou! Het HR werkveld is volop in beweging, mede onder invloed van Covid-19. Dit maakt dat er diverse concrete klussen zijn die opgepakt moeten worden. Als senior beleidsadviseur P&O/strategisch preventiemedewerker neem je behoorlijk wat bagage mee op HR gebied en arbo en gezondheid in het bijzonder zodat je snel de werkzaamheden kunt overnemen en inhoudelijk aan de slag kunt. Dit betekent dat je lopende dossiers, vragen en projecten oppakt maar tegelijkertijd je oren en ogen openhoudt voor nieuwe kansen en vragen vanuit de organisatie. Je hebt daarmee een actieve en verbindende rol in binnen het team en de afdeling. Het is in deze functie daarom belangrijk dat je samenwerkingsgericht bent, makkelijk contacten maakt en je wanneer nodig ook kritisch kan reflecteren. Je bent resultaatgericht en kan snel schakelen tussen strategische vraagstukken en de praktische realisatie hiervan. Je houdt overzicht zonder belangrijke details uit het oog te verliezen, neemt graag initiatief en kan goed prioriteren. Daarbij heb je ervaring in het leiden van projecten, kun je goed overzien welke taken er uitgevoerd moeten worden, weet deze samen met collega’s op te pakken en hierop te sturen. Bovendien ben je in het bezit van een gezonde dosis humor om de soms lastige vragen of complexe processen te kunnen relativeren. In je rol van senior beleidsadviseur HR ben je breed inzetbaar op verschillende beleidsthema’s al naar gelang de prioriteiten binnen VWS. Je gaat aan de slag met ontwikkelen en implementeren van P&O beleid op verschillende HR thema’s. Hiertoe stel je bijvoorbeeld adviezen op, leid je projecten, voer je regie op besluitvormings- en medezeggenschapstrajecten, maar geef je ook vorm aan verander- en communicatie-interventies. Vanuit de rol van strategisch preventiemedewerker houd je je bezig met het monitoren van de verschillende Risico-inventarisatie en Evaluaties binnen het departement, ben je gesprekspartner op strategisch niveau m.b.t. thema’s over veiligheid- en gezondheidsrisico’s, adviseer je over maatregelen die de preventie, de gezondheidszorg, arbodienstverlening en inzetbaarheid van medewerkers in de organisatie verbeteren. Hierbij werk je o.a. samen met de departementale ondernemingsraad DOR, bedrijfsartsen en andere arbodienstverleners.

Informatie over de opdrachtgever

Het team Beleid en Implementatie bestaat uit 15 collega’s en houdt zich bezig met het ontwikkelen en implementeren van HR beleid binnen de VWS-organisatie. Denk hierbij aan onderwerpen op het gebied van interne en externe arbeidsmarktvraagstukken, diversiteit en inclusie, leren en ontwikkelen, leiderschaps- en talentontwikkeling, arbo en gezondheid en duurzame inzetbaarheid, maar ook HR Analytics. Bij P&O kom je te werken in een prettige en informele sfeer, waar we hard werken en altijd topkwaliteit willen leveren, maar waar ook veel wordt gelachen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris­niveau: schaal 12 Maand­salaris: Min €3.815 – Max. €5.671 (bruto) Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd Minimaal aantal uren per week: 32 Maximaal aantal uren per week: 36

Publicatiedatum

27.01.2021